Talent Bridge testy psychometryczne

Awans ze stanowiska specjalisty na IT Managera - jak ocenić potencjał i gotowość pracownika ?

26 kwiecień godz. 11.00

Dorota Kasperek-Kowalczyk

HR Business Partner, Techland

Monika Marciniak

Psycholog, Ekspertka Learning Agility, Talent Bridge

Dlaczego warto zapisać się na nasze wydarzenie?

Czy każdy dobry specjalista może być managerem? Jak awansować deweloperów na liderów? W trakcie webinaru dostarczymy Ci niezbędnej wiedzy na temat rozwoju kariery w obszarze technologicznym oraz IT. Dowiesz się, jakie specjalistyczne umiejętności są kluczowe w drodze do sukcesu zawodowego na stanowiskach kierowniczych. Odkryjesz również, które cechy specjalisty mogą stanowić przeszkodę, a które są wartościowym atutem w pełnieniu roli lidera. Dodatkowo, przedstawimy metody rozwijania umiejętności przywódczych wśród specjalistów oraz omówimy programy rozwojowe i szkolenia wspierające ten proces.

Gościem naszego webinaru będzie Dorota Kasperek-Kowalczyk z firmy Techland, która od wielu lat zajmuje się rekrutacją i oceną  kompetencji managerów do zarządzania działami IT oraz technologicznymi. Dołącz do naszej dyskusji, aby zrozumieć, dlaczego rola managera jest kluczowa w branży IT oraz jakie są najważniejsze czynniki wpływające na sukces lidera.

Co zyskasz zapisując się na webinar on-line?

• Dowiesz się, jakie umiejętności specjalistyczne są szczególnie cenne przy awansie na stanowiska kierownicze.
  • Dowiesz się, jakie cechy specjalisty mogą być przeszkodą w pełnieniu roli lidera, a jakie są szczególnie wartościowe.
  • Dowiesz się, jakie są kluczowe umiejętności miękkie dla liderów w obszarze technologicznym.
  • Dowiesz się, jakie cechy charakteru i umiejętności interpersonalne są istotne dla skutecznego zarządzania zespołem technicznym.
  • Dowiesz się, czy proces awansu na stanowisko kierownicze różni się w obszarze technologicznym w porównaniu z innymi dziedzinami.
  • Dowiesz się, jakie są najczęstsze trudności, z jakimi specjaliści muszą się zmierzyć, przechodząc na stanowiska kierownicze, i jak można im pomóc.
  • Dowiesz się, jak rozwijać umiejętności przywódcze wśród specjalistów.
  • Dowiesz się, jakie programy rozwojowe i szkolenia mogą wspierać specjalistów w rozwijaniu umiejętności przywódczych.
  • Dowiesz się, jakie są błędy, które często popełniane są przez nowych liderów pochodzących ze specjalistycznych dziedzin, i jak ich unikać.
  • Dlaczego w IT i technologiach rola managera jest kluczowa.
  • Dowiesz się, jak zbadać kompetencje managera do zarządzania działem IT oraz technologicznym.
  • Dowiesz się, dlaczego w działach IT oraz technologii rola managera jest aż tak istotna.

Zapisz się na webinar

0-2525-250250+

Do zapisu zachęcamy:

Dyrektorów i managerów zarządzających działami IT oraz technologicznymi
    Dyrektorów działów HR
    Managerów i liderów

Kto wystąpi?

Dorota Kasperek-Kowalczyk - gościni wywiadu

HR Business Partner

Absolwentka Socjologii Stosowanej i Antropologii Społecznej UW oraz studiów podyplomowych HR Business Partner ALK. Certyfikowany negocjator i mediator. Większość doświadczenia zawodowego związana z firmami technologicznymi – od early stage startupów po firmy notowane na giełdzie; firmy z polskimi korzeniami jak też amerykańskimi. Aktualnie pełni rolę HR Business Partnera w Techlandzie (jednej z największych firm tworzących gry komputerowe w Polsce). Zwolenniczka zwinnego podejścia do HR, który jest blisko ludzi, ich potrzeb i głęboko zakorzeniony w biznesie.

Monika Marciniak - prowadząca

Psycholog / Ekspertka Learning Agility w Talent Bridge

Absolwentka Zarządzania, Szkoły Dyplomacji Uniwersytetu Complutense w Madrycie oraz SWPS. Psycholog, certyfikowany coach, specjalistka z zakresu psychologii pozytywnej, inteligencji emocjonalnej, Learning Agility oraz psychologii akulturacji expatów. Wiedzę i doświadczenie zdobywała w wielu firmach międzynarodowych (w Londynie, Saragossie i Madrycie). Współzałożycielka Talent Bridge.

Zapisz się na nasz webinar

Zapisz się na wydarzenie i zdobądź kompleksową wiedzę

0-2525-250250+

Partner webinaru