POLITYKA PRYWATNOŚCI TALENT BRIDGE

Polityka ma charakter informacyjny i jest spełnieniem obowiązków informacyjnych nałożonych na administratora danych przez RODO tj. Rozporządzenie 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

1. ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH
1.1 Administratorem danych osobowych jest Talent Bridge sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02- 717), ul. Potoki 12A/9, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000817018, NIP: 5213884362, REGON: 38501570100000, o kapitale zakładowym w wysokości 5.000 złotych (dalej jako „Talent Bridge”).
1.2 Kontakt do administratora: kontakt@talentbridge.pl

2. SPOSÓB PRZETWARZANIA DANYCH
2.1. Zakres, cele oraz podstawy prawne przetwarzania danych osobowych przedstawione są w tabeli znajdującej się poniżej.
Cel przetwarzania Zakres danych Podstawa prawna przetwarzania Okres przetwarzania danych
zapewnienie dostępu do platformy udostępnianej przez Talent Bridge imię, nazwisko, stanowisko służbowe, miejsce zatrudnienia (współpracy), numer telefonu, adres e-mail Art. 6 ust. 1 lit. b RODO – ustawowe upoważnienie do przetwarzania danych koniecznych do wykonania umowy do czasu przedawnienia roszczeń wynikających z umowy na podstawie której Talent Bridge udostępnia platformę osobie, której dane dotyczą
prowadzenie rozmów telefonicznych numer telefonu, inne dane osobowe dobrowolnie przekazane przez osobę, której dane dotyczą art. 6 ust. 1 lit. f RODO – uzasadniony interes administratora polegający na obsłudze zapytań oraz korespondencji kierowanej bezpośrednio przez osoby, których dane dotyczą do czasu zakończenia rozmów lub wyrażenia sprzeciwu przez osobę, której dane dotyczą
prowadzenie korespondencji w formie wiadomości elektronicznych adres e-mail, imię, nazwisko, nazwa organizacji, inne dane osobowe dobrowolnie przekazane przez osobę, której dane dotyczą art. 6 ust. 1 lit. f RODO – uzasadniony interes administratora polegający na obsłudze zapytań oraz korespondencji kierowanej bezpośrednio przez osoby, których dane dotyczą do czasu zakończenia korespondencji lub wyrażenia sprzeciwu przez osobę, której dane dotyczą
zapewnienie dostępu do strony internetowej adres IP art. 6 ust. 1 lit. b RODO – ustawowe upoważnienie do przetwarzania danych koniecznych do wykonania umowy do upływu terminu przedawnienia roszczeń związanych z dostępem do strony internetowej
podejmowanie działań marketingowych adres e-mail art. 6 ust. 1 lit. f RODO – uzasadniony interes administratora polegający na informowaniu o swojej działalności do czasu utraty przydatności danych lub wyrażenia sprzeciwu przez osobę, której dane dotyczą
badanie ruchu na stronie adres IP, pliki cookies typu:
– _utma;
– _utmb;
– _utmc;
– _utmz;
– PHPSESSID
art. 6 ust. 1 lit. a RODO – zgoda osoby, której dane dotyczą do czasu utraty przydatności danych lub wycofania zgody przez osobę, której dane dotyczą
ochrona przed roszczeniami, kierowanie roszczeń adres e-mail, imię, nazwisko, inne dane dobrowolnie podane przez osobę, której dane dotyczą art. 6 ust. 1 lit. f RODO – uzasadniony interes administratora polegający na ochronie przed roszczeniami oraz kierowanie roszczeń do upływu terminu przedawnienia roszczeń związanych z dostępem do strony internetowej oraz działaniami użytkowników w ramach strony internetowej liczonego od momentu ostatniego pobytu danego użytkownika na stronie

2.2. Talent Bridge w ramach tej strony internetowej nie przetwarza danych osobowych w celu zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym profilowania.
2.3. W celu realizacji niektórych z celów przetwarzania wskazanych w tabeli powyżej Talent Bridge może przekazywać dane osobowe do państw trzecich. W takim przypadku zawsze będzie to następować na podstawie standardowych klauzul umownych zgodnych z decyzją Komisji Europejskiej, w których zarówno Talent Bridge, jak i jego kontrahenci zobowiązują się do zapewnienia odpowiedniego stopnia bezpieczeństwa przekazywanych danych osobowych. Przed podpisaniem standardowych klauzul umownych Talent Bridge dokonuje weryfikacji każdego ze swoich kontrahentów, który będzie mieć dostęp do danych osobowych, jak również ocenia, czy państwo, do którego trafiają dane osobowe pozwala na egzekwowanie praw oraz zapewnia osobom, których dane dotyczą skuteczne środki ochrony prawnej.
2.4. W przypadku, gdy Komisja Europejska wyda decyzję w przedmiocie stwierdzenia, że dane państwo trzecie zapewnia odpowiedni stopień ochrony danych osobowych, wówczas przekazywanie danych osobowych do tego państwa może następować również na podstawie tej decyzji.
2.5. Jeśli nie będzie możliwym zastosowanie standardowych klauzul umownych i brak będzie decyzji Komisji Europejskiej, wówczas przekazywanie danych osobowych będzie następować wyłącznie w szczególnych sytuacjach, przez które rozumieć należy konieczność wykonania umowy, która została zawarta pomiędzy osobą, której dane dotyczą a Talent Bridge lub wprowadzenie w życie środków przedumownych. Również w tej sytuacji Talent Bridge dokonuje wnikliwej weryfikacji każdego ze swoich kontrahentów, który będzie mieć dostęp do danych osobowych osoby, której dane dotyczą, aby zapewnić ich maksymalne bezpieczeństwo.
2.6. W każdym wypadku przekazywania danych osobowych do państwa trzeciego osoba, której dane dotyczą jest uprawniona do uzyskania kopii tych danych.

3. ODBIORCY DANYCH
3.1. Talent Bridge może powierzać przetwarzanie danych osobowych podmiotom trzecim w celu wykonywania określonych czynności. Wówczas odbiorcami danych poszczególnych osób mogą być: dostawca hostingu dla Talent Bridge, operator poczty elektronicznej, firma zapewniająca wsparcie techniczne, dostawca usługi do wysyłki wiadomości e-mail, kancelaria prawna, biuro księgowe.
3.2. Dane osobowe zgromadzone przez Talent Bridge mogą być także udostępnione: odpowiednim organom państwowym na ich żądanie na podstawie odpowiednich przepisów prawa lub innym osobom i podmiotom – w przypadkach przewidzianych przez przepisy prawa.
3.3. Każdy podmiot, któremu Talent Bridge powierza do przetwarzania dane osobowe, w oparciu o umowę powierzenia przetwarzanie danych osobowych (dalej „Umowa powierzenia”) gwarantuje odpowiedni poziom w zakresie bezpieczeństwa i poufności przetwarzania danych osobowych. Podmiot przetwarzający dane osobowe osób, których dane dotyczą w oparciu o Umowę powierzenia może przetwarzać dane osobowe tych osób, za pośrednictwem innego podmiotu, wyłącznie na podstawie uprzedniej zgody Talent Bridge.
3.4. Udostępnienie danych osobowych podmiotom nieuprawnionym według niniejszej Polityki Prywatności, może nastąpić wyłącznie za wcześniej wyrażoną zgodą osoby, której danego dotyczą.

4. PRAWA PODMIOTU DANYCH
4.1. Każda osoba, której dane dotyczą ma prawo do:
(a) usunięcia danych osobowych zgromadzonych na jego temat zarówno z systemu należącego do Talent Bridge, jak i z baz podmiotów, z którymi współpracuje lub współpracowało Talent Bridge,
(b) ograniczenia przetwarzania danych,
(c) przenoszenia danych osobowych zgromadzonych przez Talent Bridge, w tym do otrzymania ich w ustrukturyzowanej formie,
(d) żądania od Talent Bridge dostępu do swoich danych osobowych oraz ich sprostowania,
(e) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
(f) cofnięcia Talent Bridge zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
(g) wniesienia skargi na Talent Bridge do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

5. INNE DANE
5.1. Talent Bridge może przechowywać zapytania http, w związku z czym w plikach logów serwera mogą być zapisane niektóre informacje, w tym adres IP komputera, z którego nadeszło zapytanie, nazwa stacji osoby, której dane dotyczą – identyfikacja realizowana przez protokół http, o ile jest możliwe, data i czas systemowy rejestracji na stronie Talent Bridge i nadejścia zapytania, liczbę wysłanych przez serwer bajtów, adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez osobę, której dane dotyczą, jeżeli weszła na stronę Talent Bridge przy wykorzystaniu linka, informacje o przeglądarce, informacje o błędach, jakie nastąpiły przy realizacji transakcji http. Logi mogą być gromadzone jako materiał dla prawidłowego administrowania Talent Bridge. Dostęp do informacji mają tylko osoby uprawnione do administrowania systemem informatycznym. Pliki z logami mogą być analizowane w celu sporządzenia statystyk ruchu na stronie Talent Bridge i występujących błędów. Podsumowanie takich informacji nie pozwala na identyfikację osoby fizycznej.

6. BEZPIECZEŃSTWO
6.1. Talent Bridge stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza technicznie i organizacyjnie dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem, m.in. stosowane są certyfikaty SSL. Zbiór zgromadzonych danych osobowych przechowywany jest na zabezpieczonym serwerze oraz dane chronią również wewnętrzne procedury Talent Bridge z zakresu przetwarzania danych osobowych i polityki bezpieczeństwa informacji. 6.2. Talent Bridge wdrożyło również odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, takie jak pseudonimizacja, zaprojektowane w celu skutecznej realizacji zasad ochrony danych, takich jak minimalizacja danych, oraz w celu nadania przetwarzaniu niezbędnych zabezpieczeń, tak by spełnić wymogi RODO oraz chronić prawa osób, których dane dotyczą.
6.3. Jednocześnie Talent Bridge wskazuje, iż korzystanie z sieci Internet i usług świadczonych drogą elektroniczną może być zagrożone przedostaniem się do systemu teleinformatycznego i urządzenia danego użytkownika szkodliwego oprogramowania (malware), jak również nieuprawnionym dostępem do danych, w tym osobowych, przez osoby trzecie. W celu minimalizacji niniejszych zagrożeń, osoba, której dane dotyczą powinna stosować odpowiednie zabezpieczenia techniczne np. z wykorzystaniem aktualnych programów antywirusowych lub chroniących jej identyfikację w sieci Internet. Aby pozyskać szczegółowe i profesjonalne informacje odnośnie zachowania bezpieczeństwa w sieci Internet, Talent Bridge rekomenduje ich zasięgnięcie u podmiotów specjalizujących się w tego rodzaju usługach informatycznych.

7. COOKIES
7.1. W celu prawidłowego działania strony internetowej, Talent Bridge korzysta z technologii plików Cookies. Cookies są to pakiety informacji zapisywane na urządzeniu danego użytkownika, za pośrednictwem Talent Bridge, zwykle zawierające informacje zgodne z przeznaczeniem danego pliku, za pomocą których dany użytkownika korzysta ze strony Talent Bridge – są to zazwyczaj: adres serwisu, datę umieszczenia, datę ważności, unikalny numer i dodatkowe informacje zgodne z przeznaczeniem danego pliku.
7.2. Talent Bridge wykorzystuje dwa rodzaje Cookies: (a) sesyjne, które usuwane są trwale wraz z zakończeniem sesji przeglądarki danego użytkownika; (b) trwałe, które pozostają po zakończeniu sesji przeglądarki na urządzeniu danego użytkownika, aż do ich skasowania.
7.3. Na podstawie plików Cookies, zarówno sesyjnych, jak i trwałych, nie jest możliwe ustalenie tożsamości danego użytkownika. Mechanizm Cookies nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych.
7.4. Cookies Talent Bridge są bezpieczne dla urządzenia danego użytkownika, w szczególności nie umożliwiają one przedostanie się do urządzenia wirusów lub innego oprogramowania.
7.5. Pliki generowanie bezpośrednio przez Talent Bridge nie mogą być odczytywane przez inne serwisy. Cookies Zewnętrzne (tj. Cookies umieszczane przez podmiotu współpracujące z Talent Bridge) mogą być odczytane przez serwer zewnętrzny.
7.6. Dany użytkownik może samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące Cookies w dowolnej chwili, określając warunki ich przechowywania, przez ustawienia przeglądarki internetowej lub przez konfigurację usługi.
7.7. Przede wszystkim dany użytkownik może wyłączyć zapisywanie Cookies na swoim urządzeniu, zgodnie z instrukcją producenta przeglądarki, lecz może to spowodować niedostępność części lub całości funkcji strony internetowej Talent Bridge.
7.8. Dany użytkownik może też samodzielnie usunąć zapisane na jego urządzeniu Cookies w dowolnej chwili, zgodnie z instrukcją producenta przeglądarki.
7.9. Talent Bridge wykorzystuje Cookies własne w następujących celach: konfiguracji strony internetowej i dostosowania zawartości stron do preferencji albo zachowania danego użytkownika; analiza i badanie oglądalności, liczbę kliknięć i ścieżki poruszania się po stronie w celu doskonalenia wyglądu i organizacji treści na stronie, czas spędzony na stronie, liczbę i częstotliwość odwiedzjących stronę Talent Bridge.
7.10. Szczegółowe informacje o obsłudze Cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej, z której korzysta osoba, której dane dotyczą.

8. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

8.1. Niniejsza Polityka Prywatności wchodzi w życie z dniem 02.03.2021